040 911 4505 heidi@kaikkikokee.fi

ASIAKASAPAJA

 Paranna palvelua ja kehitä tilannetajua!

Ohjatut työpajat ja itsearviointi saavutettavuudesta, esteettömyydestä ja asiakaspalvelusta.
Oman toiminnan tarkastelu parantaa palvelun laatua ja kehittää tilannetajua.

  • Työpajat, joissa pohditaan asiakaspalvelutyötä itsearvioinnin pohjalta
  • kesto 3 tuntia aamu- tai iltapäivällä
  • SISÄLTÖ: johdantoluento, työpajat ja niiden ohjaus, koontikeskustelu
  • johdantoluento vaatii ennakkotyötä ja perehtymistä asiakkaaseen

 

TAPAUKSIA ASIAKASAPAJASSA

Menen parturi-kampaajalle käyttämään poikaani edellisenä viikonloppuna ennen koulukuvausta. Onneksi on eräs parturi, joka mainostaa sinne pääsevän ilman ajanvarausta, jonotusnumeron mukaan.

On lauantai ja liikkeellä on muitakin. Parhaillaan leikataan numeroa 20 ja meille tulee numero 37. Odottelemme ensin rauhassa, mutta numerot vain eivät etene. Olemme kiertäneet jo lähiliikkeet, eikä muuta asiaa tahdo olla. Asiakas numero 26 ja olemme odottaneet jo tunnin. Pojan kärsivällisyys on koetuksella.

Lähdemme käymään kauempana asioilla. Olkoon, jos jonotusnumero ehtii mennä! Palaamme takaisin. Onneksemme ehdimme juuri sopivasti. Olemme seuraavana vuorossa! Lähden kaikessa rauhassa käymään WC:ssä, kun pojan vuoro tulee.

Tulen takaisin.

  • Mitä! Mitään ei ole tapahtunut!

Parturityttö vain syynää melkein suurennuslasilla ja taskulampulla pojan päätä. Mikä nyt?

Parturityttö tulee kertomaan minulle, että oli näkevinään jonkun mustan pisteen pojan päässä. Hän epäilee, että kyseessä on täi tai täin muna.

  • Ok. Me hoidetaan se kotona varalta täishampoolla, lupaan.

Parturityttö empii. Hän pyytää esimiehensä paikalle ja odottelu jatkuu.

Esimies tulee viimein ja tutkii samaan tapaan pojan päätä. Poikani näyttää jo niin nololta ja minä vihaiselta. Esimies ja parturi toteavat, etteivät voi leikata poikaa. Se on kuulemma liian iso riski täitartunnan takia.

  • Missä on todisteet? Näytä edes yksi täi tai saivare! minä vaadin ja korotan ääntäni.
  • No ei nyt juuri osu silmään, mutta emme ota riskiä, parturi ja esimies toteavat, – hoitakaa täishampoolla ensin, niin leikataan sitten.
  • Ei ole todellista! huudan.

Poika on nöyryytetty, juoksee itkien autolle ja minä pettyneenä perässä.

Mitä tässä tilanteessa olisi yrityksen edustajien pitänyt tehdä? Missä on hyvitys? Missä asiakaspalvelu?

Arvaapa huviksesi, astunko enää jalallakaan yritykseen tai saman ketjun liikkeeseen tai annanko kenenkään perheestäni näin tehdä? Entä kuulevatko ystäväni tapauksesta?

Niitä täitä ei löytynyt mistään. Ja entä sitten jos niitä olisi ollut? Olivatko sakset ja kampa ainoat, ja etteikö ne muutenkin käsitelty, ettei tartu mitään toiseen asiakkaaseen? Täit eivät lennä, ja jos ovat ilman ravintoa eli irti ihmispäästä, ne kuolevat parissa päivässä.

Samankaltaisia ylilyöntejä tapahtuu jatkuvasti, vaikka ei ollut kyse edes vammaisasiakkaasta muuten kuin siinä mielessä, että mnä olin liikkeellä rollaattorin kanssa. Ja minähän olin se maksaja.

Tilanteeseen kului meillä kaikkiaan ainakin kolme tuntia. Parturi oli myös varattuna yli tunnin ilman että tuli myyntiä.

LINKEDIN
Share
Visit Us
Follow Me
Tweet
SOCIALICON